Ako razmišljate o postavljanju keramike u skorije vrijeme, vjerojatno ćete željeti saznati kakvi su trenutni trendovi u kreramici te kako biste mogli svoj prostor oživjeti sa malim ali efektnim promjenama u prostoru.

U nastavku Vam donosimo neke trendove koji će se zasigurno provlačiti kroz cijelu 2018. godinu te Vam olakšati izbor keramike.

“MIX&MATCH”

Kako keramika već godinama prati trendove u dizajnu interijera, došli smo do velikog izbora u materijalima koje keramika imitira, od cementa i metala preko drveta do kamena, mramora pa čak i tekstila!
Ako ste se možda odlučili za jednu od imitacija materijala u keramici kako biste osvježili prostor, trendovi 2018. godine Vas pozivaju da se poigrate sa mnoštvom kombinacija materijala jer to je ono što će se istaknuti u mnoštvu jednoličnih popločenja.

ARIOSTEA – serije iCEMENTI i MARMI

FONDOVALLE – serija MATCH

 

 

IMITACIJE METALA

Popularnost korištenja metala i imitacija metala u interijerima se povećala unazad zadnjih par godina pogotovo zbog “industrial” trenda koji ne jenjava, stoga ni u 2018. godini nećemo zaboraviti spomenuti i ovaj trend koji je savršen za postizanje efektnih, modernih i drugačijih interijera i kupaonica, a sa tankim velikoformatnim pločama možete obložiti i kuhinjske fronte koje će Vašoj kuhinji dati potpuno novu dimenziju!

LEONARDO CERAMICA – serija DISTRICT

NEOLITH – serija IRON

 

KOMBINACIJA MAT I SJAJ

Najčešči slučaj prilikom projektiranja polaganja keramike je kombinacija različitih boja iste završne obrade no 2018. godina donosi nam drugi pogled na keramiku i kombinaciju završnih obrada keramike istih tonova kao ovogodišnjeg trenda koji otvara druga vrata u postozanju efektnih prostora pomoći keramike. Rezultati ovog trenda “mat i sjaj” su fenomenalni te će se ove godine pojavljivati u interijerima više no ikad!

SANT’AGOSTINO – serija FLEXIBLE ARCHITECTURE

 

SANT’AGOSTINO – serija FLEXIBLE ARCHITECTURE

CHEVRON

Keramičke pločice imitacije drveta već su neko vrijeme popularne no veliki formati u kojima dolaze se mjenjanju kako bi nove serije bile što interesantnije ljubiteljima interijera.
Za 2018. godinu predviđa se da će pločice imitacije drveta sa tzv. “francuskim vezom” biti ona promjena u imitaciji drveta koja će obilježiti godinu a Vašem interijeru dati prirodni touch koji ste tražili u keramici.

SANT’AGOSTINO – serija SHADEBOX

 

“DARK SIDE”

Nemojte se bojati koristiti tamne tonove u 2018. godini s obzirom da će crna biti popularan izbor zbog svoje elegancije i luksuza koji se doživljava u kontrastu sa svijetlijim površinama.
Kontrast je bitan i za svaku tamnu površinu imajte na umu da Vam je potreba i svijetla površina kako biste u prostoru postigli ravnotežu i time podigli izgled prostora bez zatvaranja istog.

LEVANTINA – serija BLAZE

 

IMOLA – serija MICRON 2.0.

 

IMOLA – serija HABITAT

 

 

“TEPISI”

Prema previđanjima trendova 2018. godine u interijerima će se nastaviti koristiti “tepisi” što se pokazalo jako jednostavnim i efektnim trikom za podizanje prostora.
Ne, ne govorimo ovdje o stvarnim tepisima već o naglašavanju i izoliranju pojedinih elemenata u prostoru obrubljivanjem keramikom sa patternom koji nam se čine kao tepisi.

REFIN – serija WIDE

 

SAVOIA – serija DOMUS

 

 

PATTERN

Oblikovni dizajni su trend koji ne izlazi iz mode već se samo dalje razvija te se ponuda keramičkih pločica sa patternom ubrzano razvija. Iako je sve krenulo sa kolorističnim Marokanskim patchwork kopijama prije par godina, trend patterna se razvio preko vintage revitalizacije do modernih minimalističnih i 3D patterna koji će ove godine biti svugdje traženi!

BOQUET CERAMICA – serija TIFFANY

 

SANT’AGOSTINO – serija DIGITAL ART

 

 

OBNOVLJENO DRVO

2018. godina obećava povećanje korištenja obnovljenog drva u interijeru kroz namještaj od obnovljenog drveta te proz podne i zidne obloge. S obzirom da je obnovljeno drvo poprilično skupo a keramika prati trenove dizajna, u ponudi su nam dostupne pločice sa upravo takvim efektom koji nam je već sad jedan od omiljenih trendova 2018. godine.

SANT’AGOSTINO – serija BLENDART

 

SANT’AGOSTINO – serija BLENDART

 

INDUSTRIJSKI BETON

Industrijski trend nikada nije bio popularniji te se sve svodi na uvođenje tzv. “industrial looka” u naše domove. Razmislite o zidovima od opeke ili podovima imitacije betona koja je podloga za svaki pravi industrial interijer.

IMOLA – serija AZUMA

 

ARIOSTEA – serija ULTRA

 

 

TEKSTURE

Ako imate uglednu zidnu ili podnu površinu u prostoriji, možete ju “razbiti” sa malo teksture. Teksturirane površine su trend koji raste mjesec za mjesecom te nećete pogriješiti ako se poigrate sa teksturama ne samo u kupaonicama već i u kuhinje, dnevnom boravku, blagovaonici… izbor teksturirane keramike i boja sve je veći pa vjerujemo da ćete pronaći nešto što odgovara Vašem prostoru.

BOQUET CERAMICA – serija STONE

 

LEONARDO CERAMICA – serija UPDATE

 

MRAMOR

Prirodni izgled nastaviti će se i u 2018. godini. Ideja košitenja prirodnjih materijala u interijeru pomaže nam približiti se prirodi stoga vanjsko unosimo u unutarnji prostor kako bismo postigli osjećaj koji nam daje priroda.
Mramor sa svojim karakterističnim venama će se i ove godine puno pojavljivati u kupaonicama a s obzirom na njegovu cijenu koja nije pristupačna svima, keramika koja imitira ovaj prekrasan kamen dostojna je alternativa.

ARIOSTEA – serija ULTRA MARMI

 

Mo-DA – serija ZIRCONE

 

NEVIDLJIVE GRANICE

Proizvođači keramike prepoznali su potrebe prvenstveno ljudi, a onda i arhitekta i dizajnera za stvaranjem kolekcija koje će različitim završnim obradama dati mogućnost prevladavanja granica između unutarnjeg i vanjskog prostora dajući tako slobodu i mogućnost otvaranja prostora prema van te prizivanja vanjskog svijeta u unutrašnjost.

LEONARDO CERAMICA – serija ICON

 

IMOLA CERAMICA – serija OPIFICIO DELLE PIETRE