Grupa Treesse osnovana je prije gotovo četrdeset godina od trenutnog predsjednika Francesca Merenda, koji je kupio tvrtku specijaliziranu za marketing kupaonskog ukrašavanja i pribora. Njegovo ustrajavanje i predviđanje odmah su ga naveli na izazov izrade kupaonskih namještaja, na prvom mjestu u manjoj mjeri, a kasnije i na industrijskom. Prekretnica je došla krajem osamdesetih godina: od namještaja Gruppo Treesse se preselila u proizvodnju kade, koje su i dalje glavna djelatnost, zajedno s višenamjenskim tuš kabinama i minipoolovima.

Unatoč promjenama koje je grupa tijekom vremena oblikovala u svojoj strukturi, dvije su vrijednosti ostale čvrsto na mjestu: još uvijek je sve-talijansko, obiteljsko poduzeće. Svaki proizvod proizvodi se u tvornici Nepi. Što se tiče upravljanja, svi članovi obitelji imaju sve glavne odluke, što im pomaže da se u svakoj situaciji poduzmu hitne i dobro informirane radnje, uz zajedničke ciljeve koji osiguravaju jasnoću i odlučnost u strateškim potezima Grupe.

U četiri desetljeća aktivnosti Gruppo Treesse se preselio iz gradnje kupaonskih namještaja u proizvodnju najsuvremenijih kade i višenamjenskih tuš kabina. Iskustvo koje je steklo u tim ranim danima zadržava svoju sposobnost rada sa svim vrstama materijala, a osobito drva. Potonji još uvijek igra ulogu u svojoj zbirci kade, primjerice Bis One Top ili Epoca One Top, izrađene od drveta, ili New Classic ili Matrix: modeli koji dodatno doprinose kvaliteti i dizajnu dometa.

http://www.gruppotres.it/EN/home.html